Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat 90% reclamele, alăturați-vă.
Serial Franklin (2024)
HD

Serial Franklin (2024) subtitrat si tradus in Romana

4.7
  • Gen: Istoric, Seriale, Filme 2024, Biografic
  • Actori: Michael Douglas, Noah Jupe, Olivier Claverie, Marc Duret, Lily Dupont, Xavier Brossard, Daniel Mays, Assaad Bouab, Ludivine Sagnier, Théodore Pellerin și alții
  • Regie: Timothy Van Patten
  • Traducere: Subtitrat
  • Tara: SUA
2 Voturi
12.04.2024, 16:31
793
0
Serviciul de streaming Apple TV+ oferă telespectatorilor drama istorică „Franklin” în originalul „Franklin” din biografia unuia dintre părinții fondatori ai Statelor Unite ale Americii și a unei figuri politice remarcabile, Benjamin Franklin. Scenariul se bazează pe cartea „The Great Improv: Franklin, France and the Birth of America” de Stacy Schiff, publicată în 2005. Producția a fost regizată de Timothy Van Patten - „The Sopranos”, „Boardwalk Empire”. Adaptarea cinematografică a cărții a fost realizată de scenaristul Kirk Ellis - „Sons of Liberty”, „Into the West”. Rolul principal a fost jucat de multiplu câștigător al Oscarurilor, Globurilor de Aur și altor premii prestigioase, actorul Michael Douglas. Alaturi de el au jucat: Noah Jupe, Marc Duret, Eddie Marsan, Daniel Mays, Ludivine Sagnier, Theodore Pellerin, Jeanne Balibar si altii.

În istorie, Benjamin Franklin a rămas nu numai un politician, ci și un om cu interese și talente diverse. S-a născut la Boston pe 17 ianuarie 1706, într-o familie de imigranți din Anglia. Deoarece nu existau bani în familie pentru educația lui Ben, el a studiat pe cont propriu. De la 10 ani a lucrat pentru tatăl său, apoi ca ucenic tipografi pentru fratele său, apoi a devenit jurnalist în ziarul fratelui său la vârsta de 15 ani. La 21 de ani, el a creat Junta, un grup de artizani și comercianți aspiranți cu idei similare care sperau să se îmbunătățească pe ei înșiși în timp ce își îmbunătățesc comunitatea. Acest tânăr iubitor de libertate și iscoditor nu putea să stea într-un singur loc; s-a mutat din oraș în oraș, a fondat ziare și a publicat articole, a fost inventator și inovator, a devenit Marele Maestru al Lojii Masonice și organizatorul uneia dintre primele pompieri și a fost primul director general de poștă al Statelor Unite.

Poți enumera meritele acestui om uimitor pentru o lungă perioadă de timp, dar principalul său scop în viață a fost semnarea Declarației de Independență, al cărei text l-a dezvoltat personal și a adus modificări importante în proiectul trimis de Thomas Jefferson. El a devenit singurul semnatar al Declarației de Independență în 1776, al Tratatului de Alianță cu Franța în 1778, al Tratatului de la Paris în 1783 și al Constituției Statelor Unite în 1787. Franklin este considerat unul dintre principalii părinți fondatori ai Statelor Unite. . Influența sa pe scară largă asupra istoriei timpurii a națiunii a făcut ca el să fie menționat în glumă drept singurul președinte al Statelor Unite care nu fusese niciodată președinte al Statelor Unite. Oricine a văzut o bancnotă de 100 de dolari a văzut și un portret al lui Franklin, deși portretele foștilor președinți americani apar pe bancnote de diferite denominații. Și în toată America poți vedea obiecte și sculpturi în onoarea acestui mare om.

Miniseria Franklin va oferi telespectatorilor o scurtă istorie a vieții personajului titular, dar se va concentra în principal pe cei opt ani petrecuți de Benjamin Franklin în Franța încercând să convingă țara să finanțeze democrația americană. Pe 26 octombrie 1776, Franklin a fost trimis în Franța în calitate de comisar pentru Statele Unite pentru a asigura o alianță împotriva Marii Britanii și un împrumut, deoarece soarta independenței americane era în balanță. La vârsta de 70 de ani, fără pregătire diplomatică, Franklin a reușit să convingă monarhia absolută să susțină „experimentul” american în democrație. Prin faima, carisma și ingeniozitatea sa, el a depășit spionii britanici, informatorii francezi și colegii ostili pentru a orchestra Tratatul americano-francez din 1778 și a facilita semnarea unui tratat de pace cu Marea Britanie în 1783.

HD Serial Franklin (2024) Subtitrat in Limba Romana

Server 2
Stream 1
*Nota: Butonul de play al Serverului I (Netu.tv), este asezat in diferite locuri si mai putin vizibil, ca protectie impotriva botilor care incearca sa blocheze serverul.
S01E01S01E02S01E03
Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat toate reclamele, alăturați-vă.

!!!Numai utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii!!! Înregistrare
Comments (0)