Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat 90% reclamele, alăturați-vă.
Pensive (2022)
HD

Pensive (2022) subtitrat si tradus in Romana

4.7
  • Nume original: Rupintojelis
  • Gen: Horror, Thriller, Filme 2022
  • Actori: Jonas Trukanas
  • Regie: Sarunas Rapolas Meliesius, Gabija Bargailaite, Marius Repsys
  • Traducere: Subtitrat
  • Tara: Lithuania
0 Voturi
09.01.2024, 23:07
110
0
În timp ce străinii le pot considera imorali în mod înnăscut, toți cei familiarizați cu filmele slasher vor recunoaște că ele sunt construite pe o bază a moralității conservatoare iudeo-creștine. Acest lucru nu este neapărat luat în serios de către spectatori sau de către oamenii care le creează, dar, cu toate acestea, așa cum arată regulile stabilite în Scream, comportamentul precum consumul de droguri ilicite sau implicarea în sex ocazional este rapid pedepsit, iar comportamentul crud. este adesea rambursată în natură. Rotirea inteligentă a lui Jonas Trukanas asupra tropilor familiare analizează modul în care această logică reflectă percepția unor oameni asupra vieții reale și explorează ce se întâmplă atunci când este adusă în contact cu sistemele morale pe care majoritatea dintre noi le folosim în viața reală și cu personaje care se simt ca oameni adevărați. .

Marius (Sarunas Rapolas Meliesius) nu a avut niciodată prea mult noroc cu oameni de orice fel. El nu este hărțuit; viața lui nu este deosebit de grea; dar el este unul dintre acei copii de uitat care pur și simplu plutește în fundalul vieții altor oameni, nesigur ce vrea să facă cu a lui. El este îndrăgostit de Brigita (Gabija Bargailaite), mult mai matură și mai concentrată, dar ea se întâlnește cu elevul vedetă a liceului lor, asul baschet Rimus (Kipras Masidlauskas), care pare să fi fost născut pentru succes, așa că situația nu face nimic. nu arăt foarte plin de speranță. Așa că, când, în ziua absolvirii, planurile grupului cool de a petrece într-o proprietate închiriată din afara orașului se împlinesc, Marius este încântat să fie în măsură să-i îndrepte pe toți către un loc alternativ despre care se întâmplă să cunoască - un loc abandonat. cabană la marginea unor păduri. Stând în toaletele școlii în fața oglinzii, zâmbește din ce în ce mai larg, în timp ce bipurile de la telefonul din buzunar îi spun că statutul lui social crește.

La cabană, la care ajung mergând de-a lungul unui drum forestier claxonând și strigând, ne facem ceva timp pentru a-i cunoaște. Carnea este la grătar, iar berea este împărțită. Brigita face niște DJ și toți oamenii populari dansează. Cel mai bun (sau singurul) prieten al lui Marius, Vytas (Povilas Jatkevicius), se cuplează cu o fată, Saule (Saule Rasimaite), pe care pare să fi avut ochii de ceva vreme. O urale deosebită se ridică pentru drogatul Žygis (Martynas Berulis), care și-a parcurs singur drumul până acolo cu un taxi, vomând în el pe drum.

Partea de mijloc a filmului oferă un complot slasher standard. Aflăm că o familie a murit ars în cabină. Într-un câmp din apropiere există statui din lemn sculptate care par să fi fost ridicate ca un memorial. Când adolescenții se încurcă cu statuile, o siluetă mascată începe să le vâneze, cu rezultate înspăimântătoare. Există complexități în acest lucru, ca în majoritatea acestor filme și, deși nu este cea mai sângeroasă lucrare de acest gen, există destule pentru a-i mulțumi pe cei mai mulți fani ai genului. Are, de asemenea, umorul negru necesar. Adevărata atenție este însă pe personaje.

Filme precum Last Girl Standing și Halloween H20 au reflectat asupra impactului trăirii acestui tip de traumă, dar Pensive o duce într-o direcție diferită. Confruntat cu lucruri terifiante care se întâmplă în jurul lui, Marius se retrage în sine, creând un fel de distanță mentală. Nu este un erou și încearcă să-l descurajeze pe Vytas să facă o încercare eroică de a-l salva pe Saule. El este dornic să arate ca un erou pentru Brigita, dar există un aspect mercenar în asta și un sentiment înfiorător că a fost educat de jocuri video în care femeile sunt tratate ca pe niște premii. Acest lucru ajunge la un punct culminant într-o confruntare care inversează dinamica filmului, introducând o specie de groază mult mai banală și mai sumbră – dar există încă o măsură bună de acțiune slasher care urmează.

Filmând o mare parte din asta noaptea cu un buget redus, Trukanas realizează niște lucrări impresionante. El folosește bine un mediu natural care încorporează petice pe pădure, apă și orz înalt. Dialogul pare natural, dar pe alocuri este extrem de ascuțit. Žygis dansează prin toate acestea ca un nebun sfânt, poate cel mai apropiat de Hristos la care se face referire în titlu, atitudinea sa deschisă și lipsită de griji servind ca o amintire a bucuriei și a inocenței alunecând la îndemâna celorlalți.

Filmele slasher de bună calitate sunt rare – și mai rare cele care încearcă de fapt să facă ceva cu genul. Pensive, care a fost proiectat în cadrul Frightfest la Festivalul de Film de la Glasgow din 2023, este o lucrare inteligentă și merită timpul tău.

HD Rupintojelis Subtitrat in Limba Romana

Server 2
Stream 1
*Nota: Butonul de play al Serverului I (Netu.tv), este asezat in diferite locuri si mai putin vizibil, ca protectie impotriva botilor care incearca sa blocheze serverul.
Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat toate reclamele, alăturați-vă.

!!!Numai utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii!!! Înregistrare
Comments (0)