Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat 90% reclamele, alăturați-vă.
Wil (2024)
HD

Wil (2024) subtitrat si tradus in Romana

4.7
  • Gen: Dramă, Istoric, Război, HD, Filme 2024
  • Actori: Kinepolis Film Distribution, VTM, VAF, Lecter Scripted Media, Menuetto Film, Minds Meet, Netflix, Les Films du Fleuve, Topkapi Films, K&K Selekt
  • Regie: Tim Milants
  • Traducere: Subtitrat
  • Tara: Belgia, Polonia
0 Voturi
04.02.2024, 18:10
154
0
Wilfried servește ca polițist în timpul ocupației naziste a Anversului. El se luptă să supraviețuiască în timp ce persecuția evreilor continuă fără încetare.
Doar Wil (Wilfried) nu este evreu, este un polițist de rang inferior în Belgia din 1942.
Afacerea lui:
„Trebuie doar să stai și să privești!”
cum naziștii extermină evrei, dintre care erau mulți în Anvers...
După ce am vizionat filmul, nu m-am putut abține să nu apelez la internet pentru informații despre această perioadă groaznică.
Până la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, Anvers avea o comunitate evreiască înfloritoare de aproximativ 35.000 de oameni.
Până la eliberarea Anversului, în septembrie 1944, populația evreiască a scăzut la aproximativ 1.200.

Wil, ca toți polițiștii din acea vreme, era un tampon între popor și germani.
Într-o noapte, el ucide un fascist pentru a salva o familie de evrei de la moarte. El și prietenul său ascund cadavrul într-o trapă.
Din acest moment, când „tribul” fascist se reped în căutarea jandarmului dispărut, începe o serie de evenimente care fac viața lui Wil insuportabilă și atârnând de un fir.
Toți cei aflați în calea personajului principal suferă și moare: la urma urmei, el tăce despre povestea nopții.
„Toată lumea va plăti pentru fiecare soldat german rănit!!!”
Există o singură răscumpărare în timp de război - moartea. Moartea nevinovaților...
Doar în noaptea aceea Wil a mai făcut un „pas” ascultându-și conștiința.
Eu, bineînțeles, voi păstra tăcerea despre toți „pașii” din intriga imaginii, pentru ca tu însuți să poți urmări cu interes și groază cum s-a desfășurat istoria acelor ani groaznici...
☑️ Impresie. Filmul „Wil” este profund și merită, nu pentru că ar fi vorba despre al Doilea Război Mondial, ci pentru că atinge eternele probleme ale alegerii morale, de care depinde soarta mai multor persoane!
Poza este dramatică, emoționantă și înfricoșătoare. Ce putea să facă Wil slabul, rătăcit, asuprit când lângă el erau niște ticăloși fasciști care nu se opreau la nimic?!? Și a făcut-o, a putut! Ce? Uite! La urma urmelor
„Trebuie să vezi istoria cu ochii tăi!”
șeful poliției a spus în film...
Actoria m-a impresionat: fiecare personaj a jucat rolul credibil. Emoțiile tuturor m-au umplut de groază sau durere.Actorul care l-a interpretat pe Wil (Steph Arts) a fost ales ideal atât pentru rolul „șobolanului”, cât și pentru rolul unei persoane morale ale cărei emoții emoționale i se citeau pe față...
Lucrarea camerei a fost făcută perfect: tonurile întunecate și plictisitoare ale anilor 40 erau exact așa... Împrejurimile, hainele, micile detalii din viața de zi cu zi au fost gândite perfect!
Există scene sângeroase și scene de tortură în film, urmăriți cu atenție ceea ce este impresionabil...

☑️ Concluzie. Recomand tuturor tabloul „Wil”! Acestea sunt genul de filme pe care TREBUIE să vizionezi! Filmul este despre război, dar despre un alt fel de război, este despre război în suflet: ce alegere să faci în condiții infernale??? Trebuie să iei partea cuiva... Și apoi cum să trăiești cu asta... După ce ai urmărit, vei avea multe la care să te gândești: la bine și la rău, la putere și spirit, la vulnerabilitatea oamenilor în situații limită, despre lașitate și curaj, despre trădare.
Vizionare plăcută: vizionarea va fi dificilă, dar merită!

HD Wil (2024) Subtitrat in Limba Romana

Server 2
Stream 1
*Nota: Butonul de play al Serverului I (Netu.tv), este asezat in diferite locuri si mai putin vizibil, ca protectie impotriva botilor care incearca sa blocheze serverul.
Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat toate reclamele, alăturați-vă.

!!!Numai utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii!!! Înregistrare
Comments (0)
1