Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat 90% reclamele, alăturați-vă.
Patrick și balena (2022)
Trailer

Patrick și balena (2022) subtitrat si tradus in Romana

4.7
1 Vot.
15.03.2024, 17:50
52
0
În „Patrick and the Whale”, regizorul și editorul Mark Fletcher explorează un domeniu care nu este adesea examinat de cineaștii cu animale sălbatice: conexiunile emoționale care leagă cașalot și capacitatea lor nu numai de a comunica între ei, ci și, aparent, de oameni.

Produs de studiourile austriece Terra Mater și proiectat în cadrul Competiției Focus a Festivalului de Film de la Zurich, filmul se concentrează pe Patrick Dykstra, un pasionat explorator al vieții sălbatice, cameraman câștigător al BAFTA și gazda serialului Discovery „Chasing Ocean Giants” și relațiile sale cu două femei. caşaloţii.

Folosind imagini subacvatice uimitoare, filmul îl urmărește pe Dykstra în timp ce se adâncește în natura fascinantă a cașalotelor, căutând să le înțeleagă mai bine inteligența și complexitatea, subliniind în același timp relația lor grea cu omenirea.

Dykstra, un fost avocat de corporație care și-a renunțat la slujba de birou pentru a explora oceanele, a experimentat inițial o întâlnire apropiată cu una dintre balenele în largul coastei insulei Dominica din Caraibe, unde ea s-a apropiat de el, apropiindu-se la distanță de atingere și pulsându-l cu ea. sonar în ceea ce lui Dykstra i se părea un efort de a comunica cu el.

Filmul îl însoțește pe Dykstra când se întoarce în Dominica în anul următor pentru a găsi balena specială, pe care o numește Dolores, în speranța că aceasta va oferi o privire în lumea ascunsă a speciei ei.

Se concentrează în mare măsură pe Dykstra și convingerea sa că balenele încearcă într-adevăr să comunice cu el. Exista o anumită îngrijorare că opiniile sale ar putea fi considerate „antropomorfe, capricioase sau total înșelate”, notează Fletcher. Filmul explorează asta, adaugă el.

În călătoria sa de întoarcere, Dykstra o găsește pe Dolores și ea îl recunoaște imediat.

Realizatorii de film au plănuit să monteze o cameră pe balenă cu speranța de a surprinde filmări nemaivăzute până acum ale adâncimii mari la care se scufundă balenele și poate chiar să fie martori hrănindu-se cu calmari uriași.
Dykstra, simțindu-se atașat emoțional de balenă, a ezitat totuși să efectueze experimentul științific. Când lucrurile nu merg conform planului, relația delicată dintre balenă și om este pusă la încercare.

„Filmul devine despre echilibrul științei versus emoție și despre știința emoției”, explică Fletcher.

„Există o știință a emoțiilor animalelor – oamenii de știință o numesc „comportament eficient”; sunt afectați de sentimentele lor”, spune el. Aici, prezentatorul unui film cu animale sălbatice explică cum se simte de fapt. Cu „Patrick and the Whale”, Fletcher s-a concentrat pe a face publicul să simtă exact asta.

HD Patrick and the Whale (2022) Subtitrat in Limba Romana

Server 2
Stream 1
*Nota: Butonul de play al Serverului I (Netu.tv), este asezat in diferite locuri si mai putin vizibil, ca protectie impotriva botilor care incearca sa blocheze serverul.
Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat toate reclamele, alăturați-vă.

!!!Numai utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii!!! Înregistrare
Comments (0)