Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat 90% reclamele, alăturați-vă.
Joram (2023)
HD

Joram (2023) subtitrat si tradus in Romana

4.7
  • Gen: Acţiune, Filme indiene, Aventuri, Filme 2023, Crimă
  • Actori: Apurva Mahesh, Bharati Perwani, Dhaniram Prajapati, Kajal Keshav, Manoj Bajpayee, Megha Mathur, Mohammed Zeeshan Ayyub, Nimmy Raphael, Smita Tambe, Tannishtha Chatterjee
  • Regie: Devashish Makhija
  • Traducere: Subtitrat
  • Tara: India
2 Voturi
04.02.2024, 18:27
180
0
Am avut privilegiul de a urmări proiecția lui Joram regizat de Devashish Makhija, cu Manoj Bajpayee, Tannishtha Chatterjee, Smita Tambe și Mohammed Zeeshan Ayyub, la Festivalul de film indian din Los Angeles, organizat weekendul trecut.

Susținută de Zee Studios Joram este povestea unui tată care fuge din Mumbai împreună cu fiica sa, în orașul său natal din statul Jharkhand. Amplasat în fundalul junglelor defrișate aparținând triburilor Adivasi din Jharkhand. Joram prezintă costul real al dezvoltării și expune un sistem care vrea să zdrobească oamenii indigeni și ecosistemul lor construit de-a lungul mai multor generații.

Manoj Bajpayee îl interpretează pe Dasru, un muncitor migrant la un șantier din Mumbai, el împreună cu soția sa Vaanu, interpretată de Tannishtha Chatterjee, s-au mutat în oraș împreună cu fiica lor Joram.

Un politician din orașul natal Phulo Karma (Rajshri Deshpande) le vizitează într-o zi șantierul și începe să pună întrebări despre strămoșii lor, Dasru se teme instinctiv de ce va urma, din cauza legăturilor sale trecute cu mișcarea rebelă din Jharkhand.

Pe măsură ce filmul progresează, Mohammed Zeeshan Ayub, interpretând rolul unui polițist nemulțumit, Ratnakar, i se atribuie datoria de a-l prinde pe Dasru, care este acuzat de crimă.

Dasru, împreună cu fiica lui, legată de spate cu un Saree, încearcă să fugă din Mumbai și în cele din urmă aterizează în Jharkhand. Prin ochii lui Ratnakar ne dăm seama de diferența dintre sistemele indiene urbane și rurale și de discriminarea flagrantă practicată ca obiceiuri de zi cu zi, fără a face nicio încercare de a fi ascuns.

Telespectatorii rămân să ghicească care va fi soarta lui eventuală, deoarece protagonistul se confruntă cu încercările constante ale lui Ratnakar de a-l vâna, cu secretul dureros al lui Phulo Karma care o bântuie și cu situația greșită a propriului popor.

Regizorul folosește cu pricepere flashback-urile pentru a explica motivele fiecărui personaj, ocazional, efectele bântuitoare ale defrișării și dezvoltării asupra oamenilor pe care este menit să îi servească sunt, de asemenea, descrise frumos. Când Dasru îl întreabă pe unul dintre oamenii orașului „Koi lad kyu nahi raha hai?”, o femeie răspunde „Ladne se dil toh bhar jaayega par pet nahi”, am plâns de neputința oamenilor care sunt suprimați până la punctul de a da sus pământul lor strămoșesc.

A existat un moment în timpul scenelor de urmărire, mai ales în piață, în care am crezut că protagonistul nu ar fi putut scăpa, iar când a făcut-o, mi s-a părut invincibil, dar în cele din urmă, am înrădăcinat ca el să poată pentru a scăpa, așa că totul era despre a avea încredere în poveste.

Joram este un thriller de supraviețuire în ritm rapid, care explorează câteva teme sociale importante și durerea și durerea umană care rezultă. Este un ceas excelent!

HD Joram (2023) Subtitrat in Limba Romana

Server 2
Stream 1
*Nota: Butonul de play al Serverului I (Netu.tv), este asezat in diferite locuri si mai putin vizibil, ca protectie impotriva botilor care incearca sa blocheze serverul.
Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat toate reclamele, alăturați-vă.

!!!Numai utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii!!! Înregistrare
Comments (0)
1