Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat 90% reclamele, alăturați-vă.
Maria Tănase (2022)
Trailer

Maria Tănase (2022) subtitrat si tradus in Romana

4.7
1 Vot.
07.08.2022, 13:09
709
0
Maria Tănase a iubit așa cum a cântat, cu patimă, fără să-și refuze nimic și punând totul la bătaie pentru bărbatul iubit, de la sufletul ei mare, până la averea câștigată cu vocea ei inegalabilă. S-a îndrăgostit prima oară la 15 ani și s-a măritat târziu, cu prietenul ei bun, căruia i-a mărturisit dragostea abia pe patul de moarte.

Maria Tănase a făcut cunoștință cu dragostea la 15 ani. Frumoasă, talentată, fascinantă, artista a iubit mult și a fost iubită pe măsură, și-a sacrificat averea pentru bărbatul închis sub acuzația de spionaj, l-a adorat pe sculptorul Constantin Brâncuși pe vremea când amândoi erau pe culmile gloriei și s-a măritat târziu cu cel care a fost, ani la rând, martorul capriciilor ei amoroase.

La 20 ani, Maria Tănase s-a îndrăgostit de un medic care a lăsat-o gravidă, a ajutat-o să întrerupă sarcina și apoi a părăsit-o cu inima frântă. Se pare că din cauza acestui avort făcut, artista nu a mai putut avea copii, acesta fiind marele ei regret.

Când l-a cunoscut pe Constantin Brâncuși, Maria Tănase avea 25 de ani, era deja o voce cunoscută în toată țara și înregistrase primul ei disc la Viena. ”Brâncuși a cunoscut-o intim pe Maria Tănase. S-au întâlnit pe linia folclorului muzical, a inteligenței și a mondenității. S-au văzut prima dată la Paris. Era fatal ca să se întâlnească la o expoziție din 1938, pe care o serveau sub diriguirea lui Dimitrie Gusti, să se împrietenească fulgerător, să se iubească, să se despartă cu invective din partea ´neichii Costache´, a descris relația celor doi Petre Pandrea, în cartea ”Brâncuși – Amintiri și exegeze”, citat de Adevărul.

Pentru Maria Tănase mariajul a venit târziu, la 37 de ani.
S-a căsătorit în 1950 cu Clery Sachelarie, prietenul și confidentul ei de ani buni. Fost moșier și magistrat, mai mare cu 13 ani decât ea, Clery era sărac lipit când s-a însurat cu Maria, un motiv suficient pentru ca prietenii artistei să-l considere un profitor.

Maria Tănase a fost soția lui Clery timp de 13 ani, până în ziua morții. Însă marea și adevărata ei dragoste a fost Alfred de Chastelain, cu care trăiește cea mai frumoasă poveste de iubire.

HD Maria Tănase (2022) Subtitrat in Limba Romana

Stream 1
*Nota: Butonul de play al Serverului I (Netu.tv), este asezat in diferite locuri si mai putin vizibil, ca protectie impotriva botilor care incearca sa blocheze serverul.
Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat toate reclamele, alăturați-vă.

!!!Numai utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii!!! Înregistrare
Comments (0)
1