Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat 90% reclamele, alăturați-vă.
Cartea Junglei (2016) dublat
HD

Cartea Junglei (2016) dublat subtitrat si tradus in Romana

4.7
  • Nume original: The Jungle Book
  • Gen: Dramă, Fantastic, Filme SUA, Aventuri, FIlme Dublate in Romana
  • Actori: Idris Elba, Bill Murray, Christopher Walken, Scarlett Johansson, Ben Kingsley, Garry Shandling, Giancarlo Esposito, Lupita Nyong'o, Neel Sethi, Brighton Rose
  • Regie: Jon Favreau
  • Traducere: Subtitrat
  • Tara: SUA
1 Vot.
05.01.2024, 23:22
61
0
Băiatul indian Mowgli a fost adus în junglă când era copil și crescut de pantera neagră Bagheera (Ben Kingsley) și de o haită de lupi condusă de Akela (Giancarlo Esposito).

Tigrul Shere Khan (Idris Elba), a cărui față a fost odată pârjolită de un bărbat cu foc și unul dintre ochi i-a fost deteriorat, îl urăște pe Mowgli și vrea să-l omoare. Haita de lupi încearcă să-i reziste lui Shere Khan, dar el este prea puternic și periculos.

Bagheera decide că singura modalitate de a-l salva pe băiat este să-l trimiți într-un sat cu oameni: numai oamenii pot rezista tigrului și îl pot proteja pe băiat.

Iar Mowgli pornește într-o călătorie periculoasă, în timpul căreia va trebui să înfrunte dragostea sufocantă a boa constrictor Kaa (Scarlett Johansson), o prietenie reciproc avantajoasă cu amuzantul urs Baloo (Bill Murray), iar în timpul rătăcirilor sale va avea o audiență cu un rege maimuță uriaș pe nume Louis (Christopher Walken).

***

Aceasta nu este o adaptare după Cartea junglei a lui Kipling, este de fapt un remake al clasicului desen animat Disney din 1967, pe care Walt Disney însuși a început să-l producă (a murit, după cum știm, în decembrie 1966). Bagheera în filmul vechi, ca și în cartea lui Kipling, este un mascul; tot în desenul animat din 1967 era un rege al maimuțelor, doar că nu atât de mare.

Dar acest remake nu este animație, ci mai degrabă un triumf al graficii computerizate: are rolul de a juca un actor live în rolul lui Mowgli, iar animalele care îl înconjoară sunt modelate folosind animația computerizată și, în același timp, arată foarte realiste.

Desenul animat original Disney a fost realizat în maniera tradițională pentru studioul Disney de atunci: s-a dovedit a fi vesel și amuzant, au existat multe numere de cântece și dans, și chiar și antagonistul principal Mowgli, tigrul Shere Khan, era un fel de elegant, frumos. dandy, un ticălos fermecător.

Noul film este mai degrabă o dramă cu câteva note neașteptate de comedie. Scenariul a fost modificat vizibil pentru a se potrivi noilor sarcini, adăugând tensiunea sensibilă din „Regele leu” de la Disney, dar incluzând și scene iconice din vechiul „Mowgli”.

Directorul Jon Favreau, sincer vorbind, l-a tratat pe Akela mai mult decât abominabil, iar eu și Bublik am înnebunit uitându-ne la asta. Akela putea să îmbătrânească nobil și să rateze puțin vânătoarea, dar nu într-un mod atât de idiot, John, nu asta! Așa că au scurs-o pe Akela aici în întregime.

Shere Khan, dintr-un dandy, care nu este contrariu să mănânce un om, s-a transformat acum într-un fel de naș cu degete mari, cu o înfățișare destul de josnică, care și-a dat și viața pentru a-și lua Mowgli. Mai mult, ce l-a împiedicat să-l obțină pe Mowgli mai devreme nu a fost complet clar.

Regizorul s-a comportat și mai ciudat cu Kaa: boa constrictor, care joacă un rol important în vechiul desen animat, apare aici doar într-un mic episod, plus din anumite motive este exprimat de Scarlett Johansson, iar acest fapt a fost pus un accent vizibil în publicitate. Idiotism, desigur.

Ursul Baloo, de la mentor al puilor de lup și al lui Mowgli, s-a transformat într-un fel de Winnie the Pooh uriaș, cu o atitudine corespunzătoare: un fel de om bun și viclean foarte puternic, care iubește mierea și îl apreciază pe Mowgli pentru că el, cu ajutorul trucurilor sale umane, își poate da seama cum să folosească această miere.

Baloo aici este principalul decor al filmului, pentru că aduce un fel de umor și ironie.

Pantera neagră Bagheera este un animal prea serios și cam plictisitor. Și chiar și în perechea lor cu Balu, doar Balu îl aprinde.

Monkey King a fost transformat într-un monstru maimuță preistoric, dar a părut destul de amuzant, mai ales când regele Louis l-a urmat pe Mowgli prin ruinele vechiului palat.

Apropo, nu există o idee principală și clară în film ca clasă. Se pare că toate acțiunile lui Mowgli trebuie să dovedească Legea Principală a Junglei, pe care lupii, împreună cu cei trei muschetari, o scandează de dimineața până seara: „Unul pentru toți, toți pentru unul!”

În același timp, în lupta decisivă dintre Mowgli, care nu s-a maturizat niciodată, și Shere Khan, niciun turmă nu îl ajută pe băiat - el a ars cu curaj jumătate din junglă acolo și s-a descurcat cu Shere Khan cu ajutorul parkour-ului, acrobației și abilitatea de a lega noduri de mare.

În desenul original Disney, Mowgli a crescut, a cunoscut o mătușă umană și a alergat după ea în sat, pentru că unde ar fi un copil normal fără mătușă?!!

Aici, toate cele mai importante evenimente acoperă o perioadă foarte scurtă din viața lui Mowgli, așa că Shere Khan a trăit destul de puțin. (Pisica Bublik și cu mine vărsăm lacrimi la această frază - la urma urmei, o pisică mare, Bublik este de fapt o rudă.)

Acest Alitet nu a mers niciodată la munte - în sensul că Mowgli nu a ajuns în sat, dar poate această scenă dulce a fost lăsată pentru continuare. Apropo, ce zici de continuare? Da, Cartea Junglei 2 a fost cel puțin anunțată.

Trebuie spus că, cu toate plângerile despre strâmbătatea, ilogicitățile și prostia totală a scenariului, nu există nici măcar o plângere cu privire la modul în care totul este pus în scenă și simulat pe computer. Acest lucru este cu adevărat foarte, foarte impresionant și arată absolut minunat: atât în ​​versiunea obișnuită, cât și cu atât mai mult cu efecte 3D.

HD The Jungle Book Subtitrat in Limba Romana

Server 2
Stream 1
*Nota: Butonul de play al Serverului I (Netu.tv), este asezat in diferite locuri si mai putin vizibil, ca protectie impotriva botilor care incearca sa blocheze serverul.
Server 1


Server 2


Server 3


Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat toate reclamele, alăturați-vă.

!!!Numai utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii!!! Înregistrare
Comments (0)