Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat 90% reclamele, alăturați-vă.
Story Ave (2023)
HD

Story Ave (2023) subtitrat si tradus in Romana

4.7
  • Gen: Dramă, Filme SUA, Filme 2023
  • Actori: Asante Blackk, Luis Guzmán, Alex Hibbert, Melvin Gregg, Coral Peña, Cassandra Freeman, Hassan Johnson.
  • Regie: Aristotel Torres
  • Traducere: ENG
  • Tara: SUA
0 Voturi
01.02.2024, 21:29
35
0
În primii săi ani de actorie în teatru și film indie, Luiz Guzmán a făcut o perioadă ca consilier pentru tineret în New York City. Actorul cu o înfățișare căruntoasă și o voce obosită de lume pare să fi folosit acele amintiri pentru drama „Story Ave”. Actorul aduce o căldură de ancorare în portretul său despre dirijorul MTA, care este susținut de protagonistul nesigur și angoiat, dar și înfuriant, în filmul de debut emoționant al lui Aristotel Torres (coscris cu Bonsu Thompson).

Asante Blackk – din „This Is Us” și „When They See Us” – este Kadir, un licean și artist aspirant al cărui frate mai mic tocmai a murit. O recepție post-înmormântare arată clar că el și mama lui (împreună cu iubitul ei) nu sunt o mângâiere unul pentru celălalt în această perioadă de durere. Kadir este cuprins de coșmaruri vii care par să-l blesteme pentru că nu a făcut ceva pentru a-și salva fratele, care avea paralizie cerebrală. Caietul său este plin de schițe ale iubitului său frate mai mic.

Captând cele două reflecții ale lui Kadir într-o oglindă de baie și apoi urmărindu-l plutind (nu spre deosebire de fotografia lui Spike Lee cu dublu dolly) înapoi în recepție, filmul sugerează temperamentul dublu al lui Kadir și deconectarea lui. E rănit. El este acolo și nu acolo. Asemenea cinematografiei, mixul de sunet este, de asemenea, o prezență palpabilă pe tot parcursul filmului: cu conversațiile sale șoptite, țipăitul frânei de metrou și zgomotul șinei, muzica sa bine modulată și clacănitul clapet al cutiilor de vopsea spray agitate pregătite pentru artă. si vandalism.

Lipsit de sentimentul de apartenență la domiciliu, Kadir caută să facă parte dintr-o bandă de artiști stradali cunoscută sub numele de Outside The Lines (sau „OTL”) condusă de fratele mai mare al celui mai bun prieten al său, Moe, care se numește Skemes. Înfățișat de Melvin Gregg cu un amestec de bombast și alură stradală, Skemes este sincer sub numele său.

Alex Hibbert (din „The Chi” și „Moonlight”) îl interpretează pe Moe. Filmul extrem de personal al lui Torres nu este o dramă mizerabilistă care comercializează sărăcirea. Moe și Kadir sunt doi băieți de culoare împreună, care încearcă să își asigure un loc în lumea lor. Au spatele unul altuia. Ei posedă abilități și chiar sprijin. Kadir este încurajat de cel puțin un profesor îngrijorat. Mama lui (Cassandra Freeman) a mai fost probabil acolo pentru el înainte, dar este prea cufundată în propria ei tristețe și furie la moartea celui mai mic pentru a fi acolo pentru Kadir.

Echipajul lui Skemes pare inițial suficient de benign. Baza groasă a bandei, cu nuanțe de neon și scăldată de lumină neagră, se simte mai mult în clubhouse decât în ​​bârlog, iar echipajul este mai mult colectiv de artiști decât o întreprindere criminală. „Story Ave” oferă un argument despre diferitele forme de mentorat disponibile unui tânăr în poziția lui Kadir. Oferind un fel de afecțiune familială în schimbul fidelității, Skemes încearcă să modeleze și să exploateze dorința adolescentului de a fi recunoscut, de a fi văzut. Este priceput la identificarea vulnerabilităților și la valorificarea acestora. Motivele lui pot fi complexe, dar motivele lui sunt egoiste.

Torres parcurge cu pricepere linia dintre stabilirea carismei lui Skemes și criticarea acesteia. Mai târziu în film, un alt artist, pe care Kadir îl întâlnește la o galerie de artă, oferă povestea de fundal, dar cu mult înainte de asta, Skemes îl provoacă pe Kadir să-și demonstreze mătura cu o armă de mână.

Intră Luis Torres, un conducător de metrou la sfârșitul turei și s-a îndreptat spre restaurantul său preferat pentru un Cubano și o bere. Are burtă mare și merge cu un fel de oboseală de un picior în fața celuilalt. Torres nu atenuează întâlnirea acestor două suflete pe peronul unui tren din Bronx. Kadir este speriat și cu atât mai periculos pentru adrenalină. În mâinile lui nervoase, acea armă ar putea exploda.

Luis îl respinge sau cel puțin face un târg: îi va da bani lui Kadir, dar în schimb, băiatul trebuie să accepte să i se alăture la masă. Din gluma lui Luis cu serverul Gloria (Coral Peña), o studentă la fotografie, este clar că restaurantul pe care îl vizitează este locul lui de preferat. Nu numai că Luis are răbdare cu Kadir, dar realizatorul este la fel de prudent în a dezvălui trecutul acestui salvator al metroului. Neclintirea lui Luis a avut un preț. Și el are demoni creați din doliu. Chiar și așa, Guzmán îl face ușor să-l iubești pentru compasiunea și ecuanimitatea lui.

O noapte de inițiere a bandelor a devenit violentă, conducându-l pe Kadir înapoi la Luis. În același timp, intervine un profesor, sugerând posibilități dincolo de frăția sa de vopsea spray, inclusiv școala de artă. Kadir este forțat (face o excursie de deschidere a inimii la Hispanic Society unde îl descoperă pe pictorul Joaquín Sorolla y Bastida), dar și înțepător, în acel fel în care „oamenii răniți îi rănesc pe oameni” adolescenții pot fi față de cei care oferă ajutor. Rezistența sa se extinde la Gloria, precum și la Luis, care devine mai uman și mai dezordonat pe măsură ce „Story Ave” se desfășoară. Pentru Kadir, va exista socoteală și remușcări, dar și genul de renaștere pe care un an foarte greu și-ar putea hrăni bunătatea unui străin. Cu un prenume ca Aristotel, se pare că Torres încheie povestea lui Kadir cu catharsis.

HD Story Ave (2023) Subtitrat in Limba Romana

Server 2
Stream 1
*Nota: Butonul de play al Serverului I (Netu.tv), este asezat in diferite locuri si mai putin vizibil, ca protectie impotriva botilor care incearca sa blocheze serverul.
Pentru utilizatorii înregistrați, am dezactivat toate reclamele, alăturați-vă.

!!!Numai utilizatorii înregistrați pot lăsa comentarii!!! Înregistrare
Comments (0)
1